Bilmissbrukaren

hangus.se © 2015 •Privaccy

Terms of use

Logotype: Preben Madsen, övrigt: hangus.


Definition

bilmissbruk: 


"Att använda en bil för ett  annat ändamål än transport från A till B."

En bilmissbrukares bekännelser


Projektet pågick i fyra år, 2011 - 2015. Det levererade 62 avsnitt och 600 sidor om bilmissbruk, en företeelse som

inte diagnostiserats som sjukdom - ännu.


Och så blev Bilmissbrukaren ytterligare ett manus för förlagen att refusera. Men strunt i det! Det är enbart en vanlig och dödlig själs utveckling det handlar om. Läs refuseringsbreven för att förstå varför detta manus refuserades.


Och nu vill du förstås veta varför hangus la ned fyra års arbete på ett så vansinnigt företag som ett manus om bilmissbruk?


Var kommer idén ifrån? Under fyra års tid skrev hangus på

en roman som till slut omfattade 1138 sidor (!), tvåans radavstånd. Nu är den refuserad av sex förlag. Det måste betyda att den story han fastnade för, om sökandet efter Gud, den stora kärleken och den perfekta bilen, inte är intressant?


Eller är det hans sätt att tolka och framföra storyn som inte är bra nog? Bra nog för att ge ut. Hangus har i och med refuseringarna avslutat det egna företag som skulle ta hand om inkomster och förfrågningar om att vara med - än här - än där (Megalomani!). Och sanna våra ord Skatteverket - det känns skönt!


Avsikten med romanen "En bilmissbrukare bekännelser", var att skriva en så bra självupplevd och sann story att ett förlag ville ge ut den. Om inte så får väl berättelsen sjunka till botten i renoveringsträskets dy. För vem vill vara allmän egendom utan att få något för det? Att skicka in sina alster i ett stort svart slukhål där maskiner svarar på förprogrammerat sätt...Till slut gav hangus upp och tänkte låta hela projektet rinna ut i sanden.


Men viljan! Tron på att inom honom finns berättelserna!? Berättelser som inte gör någon vare sig glad eller arg - så länge bara han har dem. För att kommunicera de berättelser hangus har inom sig måste han alltså gå till väga på ett annat sätt.


En sak är säker; hangus ger inte upp skrivandet. Det kan ske på så många sätt, i liten skala och stor skala, men så länge det finns hos honom så vet han vad han tänker.


Om du själv står i begrepp att skriva något för en större publik - läs först hangus refuseringsbrev! Kanske kan de ge dig en uppfattning om vad du ger dig in på när du försöker skriva litterärt?


Och om du inte tycker att det framgår i dessa brev varför det hangus åstadkommit refuseras, så kan vi här på hangus.se tipsa om ett budskap som fanns på den bonad hangus hade hemma där han växte upp. Ett tygtryck som hangus mamma hängde upp på väggen vid fattigmanskakelugnen, dess text ger honom fortfarande styrka och det kanske kan passa dig också:


"En sjöman ber inte om medvind, han lär sig segla."


Ett ordstäv att omformulera: En författare ber inte förlagen om hjälp, han lär sig att skriva.


hangus