Smånotiser

hangus.se © 2015 •Privaccy

Terms of use

Logotype: Preben Madsen, övrigt: hangus.

h

a

n

g

u

s

 

"Sant eller falskt? Historier

som publiceras här är

antingen sanna eller osanna. Läsarens uppgift är att ta ställning."

Att söka jobb!

 

 

Ubåt på grund i centrala Karlskrona

I dag gick en ubåt på grund igen i Karlskrona och dess hastighet var så hög att den plöjde genom Skönstavik ända ut till en trafikrondell i Vedeby. Försvarsmakten har lagt locket på och är inte intresserade av att ta del av bärgningen som pågår just nu. Besättningen sågs senast på MC Donalds som ligger i anslutning till olycksplatsen.

 

 

 

Obelisken vid Sergels torg del II

 

Visste du att obelisken vid Sergels torg är formgiven efter en Iscenderian kamaxel?

 

Förkylt

Varför tycker du att just din förkylning är så fruktansvärd? sa läkaren.

Jag hostar ju blod! sa vegetarianen.

 

Nykterhetskontroll

Målaren höll färgen då han blev stoppad i nykterhetskontrollen,

trots att han var lätt påstruken.

 

Viktigaste kroppsdelen

Vilka är de viktigaste kroppsdelarna på en låssmed?

-Nyckelbenen!

 

Skyddad uppringning

För att kunna ringa med skyddad identitet,

trä en kondom över din mobiltelefon.

 

Mycket små barn - vad är det?

Barnbarn.

 

Hallå Ween & vampyrinformation i hiss.

 

 

 

På spaning efter den bov som flytt - självkörande polisbilar!

Idag rullar världens första självkörande polisbilar ut på gatorna i USA! Än så länge handlar det bara om ett par tusen bilar, men tanken är att dessa ska utökas under året, förutsatt att försöket blir lyckat. Samtliga bilar har dock en polis i baksätet – ifall en trafikolycka skulle inträffa. Polisbilarna kommer själva att köra omkring och haffa brottslingar för att transportera dem till närmaste polisstation. Har du begått en brottslig handling så kan det plötsligt stå en polisbil med öppen dörr framför dig! Via högtalarsystem samt kameror kommunicerar polisbilen med dig samt filmar eventuellt bevismaterial.

– De självkörande polisbilarna är högt försäkrade om någon mot all förmodan skulle ge sig på dem och försöka förstöra kamerautrustning mm, säger Francis Ford Cop, polischef i Delaware. Det är en begränsad skara polisstationer som får möjlighet att använda tjänsten och vi ser mycket fram emot när den utökas och fler får testa!

 

(Bilen på bilden har ingenting med artikeln att göra, den är tagen i ett helt annat sammanhang).

 

 

VD för hangus.se fast med kalsingarna nere

Toppchefen för hangus.se cv är hopdiktat från början till slut. Det är Abel Primat, tillförordnad vd på hangus.se, som nu fått kalsingarna pinsamt neddragna. Abel har hittat på att han läst på Oxford University, suttit i Microsoft:s koncernledning och att han har nästan tusen webbsidor med erfarenhet, rapporterar hangus.se. Redaktionen har granskat Abel Primats cv och när det nu visar sig att det inte överensstämmer med sanningen backar han från sina påståenden i sitt cv och medger att hans utbildning motsvarar texten på ett mjölkpaket, han har ingen akademisk utbildning alls. "Jag har nog uttryckt mig illa", säger han till hangus.se där han även erkänner att han aldrig suttit i Bill Gates knä.

 

Hur många gånger ska du ringa rekryteraren?

Att ringa, det är frågan. Å ena sidan kan ett telefonsamtal bara visa ett skralt intresse för tjänsten medan ett dussin samtal bevisar ditt genuina intresse för tjänsten. Samtidigt har rekryteraren precis som alla andra en yrkesroll där det gäller att sitta upptagen i möten och intervjuer. Det gäller att förstå när den senare börjar bli förbannad på dig och ditt ringande.

 

Rekryteringsspecialisten Job Ämmerdahl konstaterar att en av de vanligaste orsakerna att kandidater ringer upp är för att ansökan inte har kommit fram ordentligt eller så är det ingen som ringt upp och sagt när intervjuprocessen börjar. Skitdåligt.

 

– Man ska ringa, absolut! Detta är något jag lär ut på jobbsökarkurser, det vinner man automatiskt några poäng på. Ju fler samtal desto bättre! Även om du fått en e-postbekräftelse är det värt att ringa ett samtal, ibland två. Kommer du inte på någon orsak att ringa är det slöseri med tid att du sökt jobbet - för båda parter.

 

Givetvis använder du telefonsamtalet som en snygg ingång för att sälja in dig till rekryteraren personligen. Börja med att ställa en öppen fråga som ”Kan du berätta mer om tjänsten? Jag är inte säker på att jag vill ha den”, går alltid hem.

 

Finns det något man absolut måste fråga rekryteraren?

– När kandidater ringer upp för att fråga saker som redan står angivna i annonsen, då blir man som rekryterare astrött. Du ringer bara för ringandets skull. Fråga gärna om ”är jag för gammal”, även om du bara är tolv år hör det till. Du kanske har blivit åldersdiskriminerad i tidigare processer? Fråga inte om hur lång erfarenhet som krävs och hur arbetsgruppen ser ut. Du kommer inte få veta sanningen i alla fall.

 

När ska jag lyfta luren?

– Fråga dig själv! Sälj in dig själv per telefon, erbjud dem att om du får tjänsten så kan du fortsättningsvis hålla dialogen igång via mejl. Bara man ger dig en rejäl lön.

 

Frågor du inte får ställa

- Hur ser man på ditt ledarskap och din fortbildning?

- Hur ser arbetsgruppen ut?

- Vilket resultat förväntas du uppnå med den här tjänsten?

- Hur ser man på din kompetensprofil?

- Är det ett problem att du är ledare i H.A?

- Hur ser brottsregistret ut i förhållande till dina tidigare arbetsgivare?

 

Frågor du bör ställa

- Varför har min ansökan inte kommit fram?

- När börjar du jobba? (Don´t call me, I call you)

- Är jag för gammal nu igen? Det är ju själva f... (Att identifiera sig enbart med sin ålder är en riktigt bra grej)

- Jag tänker inte skicka in intyg och referenser. Jag har inga. (Hade rekryteraren velat ha det så hade de skrivit det i annonsen)

- Öppna frågor som börjar med ”berätta om julfesten …” (Ställ absolut inte några relevanta och konkreta frågor utifrån tjänsten och dina erfarenheter)

- Frågor, vars svar finns i platsannonsen. (Eftersom du vet ditt värde och egentligen inte är intresserad av tjänsten bör du åtminstone kunna visa rekryteraren att du inte har läst annonsen.)

 

Lycka till!

 

Hangus. Red. (better red than dead?)

 

Lägg mer krut på servetterna!

En helt ny uppfinning innebär servettapeterna. De är gjorda med utsökta motiv, ofta förekommande är franska liljor och det minsta antal lager servetter i en riktig servettapet är tre. Servettapeter fungerar så enkelt som så att när du ställer till med fest i det nytapetserade servettrummet så kan gästerna om de blir kladdiga, stryka sig mot de servettapetserade väggarna och vips så är fett och matrester från middagen som fastnat på gästernas kläder helt borta! När du haft ditt event så river du bara ned det servettlager som använts. Ibland är servetterna av sådan utmärkt kvalitet att man kan tapetsera om ett nytt rum med dem. Skulle du sedan mot förmodan ha ett event i det rummet så kommer du direkt ned i det första lagret och måste därför beställa nya servettapeter, välj då samma mönster och ingen kommer att märka något! Du kommer att få många uppskattande tillrop om du genomför detta. Många nya vänner. Fler nya kläder. Och framförallt mer servetter! Så lägg krutet på servetterna istället för att köpa en massa dyra krutonger till soppan.

 

Åtta sätt att lyckas på jobbintervjun:

 

1. Ha händerna fulla

Se till att du blir misstagen för ett varubud när du kommer till en anställningsintervju. Var respektlös och kom gärna in med en kaffemugg eller en energidryck i högsta hugg. Du har nu skapat ditt överläge! Man kommer att tycka synd om dig och ge dig mer tid än du förtjänar.

 

2. Klä upp dig till tänderna!

Du bör framhålla din personliga stil, inte din eventuella kompetens, på en intervju. Så hajpa klädseln! Klä dig dyrt och strunta i branschen som företaget du besöker verkar i. Fråga inte! Det finns mängder med regler som bara är till för att göra dig osäker innan intervjun. Be absolut inte om ursäkt om det blir fel.

 

3. Kom försent

Det gör inget om man är några minuter sen till en anställningsintervju. Det visar bara att du är en viktig person som minsann inte har tid att sitta och bli intervjuad för vad som helst? Kom mellan tio minuter och en kvart efter utsatt tid. Ring dina kompisar under tiden som interjun pågår och tala om hur viktig du är för domma.

 

4. Var hemlighetsfull

Uppträd så att den som intervjuar dig tvingas dra information ur dig. Svara kort och koncist, på gränsen till ohövlighet för att återigen understryka vilken viktig person man har att göra med. Om intervjuaren får en känsla för vem du är och hur du tänker så har du misslyckats.

 

5. Ljug

När något inte stämmer, i ditt cv eller det du säger, så måste du ljuga för att minimera risken för att det upptäcks. Det kan handla om datum, jobbeskrivningar eller titlar som är fejkade. Inge förtroende genom att låtsas att du inte kan svara på en fråga men visa för allt i värden inte att du saknar kunskap!

 

6. Var utåtagerande

Börja med att ta reda på vilka förmåner som erbjuds på företaget du besöker, ge dig inte förrän du får svar! Strunta i att det egentligen inte är rätt tillfälle att fråga om det under en intervju. Om förmånerna är bra - kräv att bli erbjuden jobbet. Du kan alltid beskriva för intervjuaren vad som händer om du inte får jobba på företaget.

 

7. Var likgiltig

Eftersom du inte känner till ett företags verksamhet, ställning på marknaden och dess konkurrenter så är det bra att signalera likgiltighet för företagets produkter och tjänster. När du får jobbet kommer produkterna betyda allt, inte bara för dig utan för alla du känner. Du kan be intervjuaren fundera på vad detta kan betyda för företagets kunder. Både med tanke på om du får jobbet eller inte.

 

8. Agera så fort du kan efter intervjun

Skicka ett mejl direkt efter en intervju och fråga när du ska börja jobba? Bifoga en fil av misstag som innehåller en välformulerad beskrivning av ett konkurrentföretag som ber dig komma och börja hos domma.

 

Semesterstängt på hangus.se

Förra veckan besökte Hangus i egen hög person den lagerlokal där redaktionen för denna hypersensitiva webbplats dagligen sitter och funderar på om de ska skapa fler bragdartade texter och i så fall vilka ögonblicksbilder som måste tas? Det som mötte Hangus var den pedagogiskt utformade skylt (se efter om du är ovan) med öppettider som används vid skottår och då alltid hänger på svaj över dörrens glasyta. Hangus svarade med att ge korrekturläsaren sparken.

 

 

Även stjärnorna har celluliter

Enligt rapport från rymdforskningsstationen ESS (Economic Space Support) finns värden från mätinstrument som visar att även stjärnor har celluliter. Ultraljudsundersökningar med ett protonstetoskop placerat på rymdstationen har visat att det finns bråckliknande förtätningar i stjärnornas inre struktur som framträder först när stjärnan imploderar och omvandlas till ett s.k svart hål.

 

Majblomman säljs med engångs kortläsare

Då kontanter blivit allt mer ovanligt har en engångskortläsare i miljövänligt material tagits fram. Många barn har kontaktat bland annat Kamratposten och klagat på vuxna som bara kan betala med kort. Kortläsaren som tagits fram i forskningssyfte med stöd av bland annat Svenska Spel & Dobbel är inte större än en tändsticksask. Kortläsaren bygger på biologiska kretsar samt nanoteknik för signalöverföring. Om försöket med kortläsare slår väl ut ska alla barn som säljer majblomman nästa år få en kortläsare, i år prövas engångskortläsaren endast i Arvidsjaur och i Skeppetånga, Blekinge. Engångskortläsaren vars räckvidd varar i drygt en vecka kan kastas i naturen efter utgångstiden. Den löses upp på tre månader och blir åter organiskt material.

 

Skyltdöden uppmärksammas

På en konferens som kommunaltekniska föreningen genomförde i början på året uppmärksammades den s.k. skyltdöden. Över 50 tjänstemän med ansvar för skyltning och trafikplanering i landet hade samlats på ett kongresscenter i Motala. På konferensen anfördes bl.a. exempel från Motala där angripna skyltar ger ett felaktigt och sjukt intryck. Den s.k. skyltdöden upptäcktes i början på 1970-talet då alltfler rastade sina hundar utomhus varpå dessa angrepp accelererade, angrepp som idag leder till att skyltar böjer sig, påverkas negativt i hållfasthet och i riktigt allvarliga fall lägger sig ned mot gatan - och dör. Nedan ses ett bildcollage hämtad från professor emiritus Johan Skyltonius (Inst. för hållfasthetslära) föredrag på konferensen. Den stora bilden visar ett nyligen utfört hundangrepp på en annars oförvitlig stolpe, det syns tydligt hur stenen vittrar bort och gör stolpen vinglig, så vinglig att den till slut kan falla ned och i värsta fall skada någon förbipasserande. Motåtgärder som att införa hundförbud samt att försöka påverka hunduppfödare diskuterades på konferensen och en gemensam aktion med allergiförbundet planeras under våren. Kostnaderna i Sverige för att ersätta skyltar som drabbats av skyltdöden är i storleksordningen fem miljarder om året varför många tror att detta kan bli en avgörande fråga i årets val. Inget parti har ännu valt att kommentera frågan förutom SDE som vill ta bort den svarta färgen på gubbarna i "Här går man" skyltarna.

 

 

 

 

Julgransbyggsats

Ny fiffig uppfinning!300 Julgransbyggsatser endast använda en gång av Skogsstyrelsen (Julfest) säljes för en spottstyver. Varje byggsats innehåller en styck julgran som kan sättas ihop nästa jul med hjälp av detaljerad ritning och en liter björnklister. Passa på, endast fåtal kvar i lager! Kontakta hangus.se för mer information om din beställning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julgransbyggsatsen levereras i två papperskassar.

 

 

Ovanligt bryska metoder

Polisen har gripit en person som anklagas för att ha förberett julfirandet med att tvinga affärsinnehavare i Karlskrona att köpa diktsamlingen 13 lögner och en förbannad dikt, för 1000 kr st. De som vägrat köpa de dyra diktsamlingarna har fått sina tänder inslagna varpå ett visitkort till en känd tandläkarfirma i staden har knölats in i den högra näsborren på offren. Tandläkarfirman säger sig ha blivit bestulna på flera hundra visitkort och förnekar allt samröre med den anklagade.

 

 

Motorolja hjälper mot självsprickor i händerna

Bildäcksfirman B-A-Däck i Karlskrona har sedan några år tillbaka ingått i en panelstudie om hudförändringar som bedrivs av forskare från Lund, Ideon. Forskarteamet finansieras av ett amerikanskt däckföretag som nu går ut med nyheten att motorolja kan användas som ett botemedel mot självsprickor i händerna. Affe Andersson på däckfirman var den som gjorde själva upptäckten och han har själv använt sig av den ovanliga metoden:

- Det blir ofta så att huden torkar ut även om vi har handskar på hela tiden när vi jobbar med däck, och det var faktiskt på skoj som jag testade med att doppa ned fingertoppen i motorolja en dag när jag hade en jobbig självspricka i ena fingret, säger Affe Andersson.

- Vad hände?

- Det hände ingenting faktiskt, men när jag tittade efter så var det mineralolja...

- Så då har det betydelse vilken sorts olja det är?

- Ja, en äldre jobbarkompis till mig som är född på femtiotalet testade att doppa fingret i oljan, han hade i och för sig ingen stor självspricka, men på kvällen när han kom hem så var den läkt!

- Spännande! Vad gjorde ni då?

- Vi bestämde oss för att testa några dagar här på firman, varje kväll, innan vi gick hem, doppade vi ned fingrarna i olja, äldre mineraloljor för äldre däckmontörer och för mig blev det helsyntetisk olja eftersom jag är född på 1980-talet.

- Men hur kom forskarlaget och den amerikanska däckleverantören in?

- Vår ägare, Styrbjörn, har goda kontakter i USA sedan många år tillbaka, han ringde helt enkelt upp dem och sedan tog det bara några veckor innan allt satte igång, det här var för två år sedan men vi har inte fått säga något förrän nu, avslutar Affe Andersson.

 

 

Recept på gott godis

Ta en burk fiskbullar och skölj dom väl , rulla i kakao och pärlsocker alternativt kokos - stoppa dom sedan i kylskåpet. Förhoppningsvis kommer någon och snattar en "chokladboll" och då kan du ge dig fan på att någon säger det "ordet" även om man inte får säga just det ordet.

 

Knivmän skrämda av par på promenad

Rockneby: Två knivbeväpnade män blev ivägskrämda av ett par på kvällspromenad. Nu vill polisen komma i kontakt med de knivbeväpnade männen. De två männen, 50 och 75 år gamla, var rädda för att bli rånade och hade därför beväpnat sig med knivar. Männen var på väg att låna ut en mobiltelefon till en 12-årig yngling som hotfullt bett dem att langa över telefonen. I samma ögonblick kom ett förälskat par gående emot männen. Då sprang männen från platsen utan att lämna över mobiltelefonen. Det förälskade paret samtalade kort med 12-åringen som visade sig vara deras son. Därefter fortsatte paret sin kvällspromenad samtidigt som en storm kallad Simon svepte in över Västra Götaland. Nu är polisen angelägen om att komma i kontakt med det förälskade paret eftersom deras son blivit omhändertagen enligt LVU. Polisen hoppas också att det finns fler personer som befann sig i Rockneby vid den aktuella tidpunkten då de knivbeväpnade männen blev ivägskrämda.

- Vi vill att de hör av sig nu eller med detsamma! säger polisen.

För knappt en vecka sedan blev en fyraåring bestulen på sin barnvagn i Rockneby. En femåring greps omedelbart efter stölden. Han anhölls men släpptes senare, fortfarande misstänkt för stölden men för liten för att bli kvarhållen. Ytterligare en tolvårig pojke är misstänkt för att ligga bakom stölden.

 

Skottlossning på konferens

På en konferens för yrkesmördare i Miami utbröt på fredag morgon den första konferensdagen skottlossning då ett antal konferensdeltagare blivit utan inträdesbiljetter till en populär workshop om simultanmord, tre deltagare och en vakt blev dödade. Gärningsmännen gick vidare in i konferensen och lyssnade på flera föredrag med temat beslutsmässighet. Ångestdämpande ljuddämpare såldes på gatan utanför konferenslokalen och den lokala politiska ledningen konstaterade att biljettsläppet fick onödigt brutala konsekvenser men även om det kostar på att organisera en konferens för 600 yrkesmördare så ger det en hel del kulor, dvs intäkter. Dock sägs det av en talesman för Camorran att moderatorn på konferensen, identisk lookalike med borgmästaren i Miami, ska ha fått ett rabatterat pris på sitt huvud. Vilket priset är förtäljer dock inte vår talesman Theo Jakal.

 

Gulletufsan goes crazy

Nu är det klart, den serie kvällskurser som WICOE (Women In Charge Of Everything) arrangerar i Sverige kommer att ledas av Hangus mycket goda vän Gulletufsan! Läs mer i bifogad pdf om dessa under till underbara kvällskurser som ges på dagtid och endast för män men där alla ändå är välkomna? Vi här på hangus.se gratulerar Gulletufsan till det nya jobbet som kom i rättan tid då arbetet som hyperventilerande massör inhiberades när institutet nere vid Skanstull fick stänga efter en polisrazzia där människohandel och andra obskyra företeelser som t.ex en facebooksida med Kronans Droghandel uppdagades osv. En PDF med program för kvällskurserna är tagen i beslag!

 

Kriminell hund togs i förvar av polisen

En man som var ute och rastade sin dvärgschnauzer i Svängsta la vid tillfället ifrån sig sin jacka på en nyklippt gräsmatta. Hunden uppmärksammade detta och smet sin väg så att mannen var tvungen att springa efter varvid jackan lämnades. När mannen kom tillbaka igen hade någon som var i maskopi med hunden tagit jackan som innehöll plånbok och kreditkort med väl dokumenterade och lättillgängliga pinkoder till ett värde av 750 000 Euro. Sedan ett par dagar tillbaka är såväl ägaren till jackan liksom dvärgschnauzern spårlöst försvunna.

 

Hangus goes utomlands

Vid en demonstration i Himalaya, vid Himmelska stridens torg, ska enligt en talesman tusentals människor ha samlats för ett ickevåldsrelaterat rebelluppror som kräver att hangus ska ta makten i hela världen. Människorna hade samlats enkom för att uttrycka sitt stöd för hangus. Då militära styrkor anlände var folksamlingen skingrad. Enligt samma talesman skulle detta bero på att folksamlingen blivit rädd då den upptäckte den engelska betydelsen i ramsan som utropades: hang-us! hang-us! hang...

 

Obelisken vid Sergels Torg del I

 

Glasobelisken vid Sergels torg i Stockholm har en intressant bakgrund. Det är nämligen så att dess form är exakt densamma som en "Isky" eller Iscenderian kamaxel med 360 graders lyft.

 

Så här lyder juryns motivering då tävlingen avgjordes 1967 om vad som skulle smycka fontänen vid Sergels Torg (den är tydlig men också häpnadsväckande):

 

"Glasobeliskens nockar på själva kamaxeln som mäter 37,5 meter i höjd skulle, om den suttit i en motor - fyllt upp hela stadens inre kärna och därmed är Glasobelisken mest övertygande som accentuerad axel för hela cityområdet som torde vara motoriserat för lång tid framöver".

 

Definition bilmissbruk:

"Att använda en bil för ett annat ändamål än transport från A till B."