Värdelöst vetande

hangus.se © 2015 •Privaccy

Terms of use

Logotype: Preben Madsen, övrigt: hangus.


Definition

bilmissbruk: 


"Att använda en bil för ett  annat ändamål än transport från A till B."

ha

n

g

u

s


Värdelöst vetande

Visste du att begreppet toastmaster kommer från en smörgåsförsäljare i Strutton? Smörgåsförsäljaren kontrakterades den 17 juli 1896 för att servera toast som det heter på engelska, på en societetsbjudning i Westminster Abbey, centrala London. Smöret var emellertid härsket varför de dinerande gästerna började må dåligt redan efter förrätten som var något i stil med toast skagen, i några fall uppstod akut matförgiftning som ledde till att två av gästerna dog. I rättegången valde smörgåsförsäljaren att försvara sig själv och höll ett sådant beundransvärt försvarstal vars innehåll byggde på tiden det tar att göra en toast, att han blev frikänd. Han kallades därefter för "The Strutton Toastmaster" och anlitades flitigt för att skriva tal till olika sätesbjudningar.


Gammal tradition med nya anor

Traditionen med toastmaster startade dock ett tjugotal år senare, då flera större restaurangägare och festarrangörer samtidigt insåg behovet av att ha någon som organiserade alla tal eftersom maten kallnade på deras fester. En av dessa arrangörer var kusin till "The Strutton Toastmaster" och han introducerade sin släkting på en stor födelsedagsbjudning med uppgift att hålla ordning på alla tal varpå begreppet var ett faktum.


Så nu vet du det."Sant eller falskt? Historier som publiceras här är antingen sanna eller osanna. Läsarens uppgift är att ta ställning."


Varningssignaler bilmissbruk: