Mitt andra fall av bilmissbruk

hangus.se © 2015 •Privaccy

Terms of use

Logotype: Preben Madsen, övrigt: hangus.


Definition

bilmissbruk: 


"Att använda en bil för ett  annat ändamål än transport från A till B."

ha

n

g

u

s


Mitt andra fall - en bilmissbrukare till och även denna gång med en Porsche..!

Den här gången fick jag ett brev från en man som varit säker på att hans fru bedrog honom. Men han bedrog sig, hon var obotlig bilmissbrukare!


Ärenden på stan

Hon hade otaliga ärenden på stan, de blev fler och fler skrev mannen, vi kan kalla honom Kurt och henne kallar vi...Drusilla? När hon var hemma gjorde hon inget annat än städade. Deras samliv var på väg att brisera när som helst. Men Kurt ville rädda det som räddas kunde och det var i den vevan han skrev ett brev till mig. Eller var det ett mail? Hm. Kanske var det ett SMS? Kommer inte ihåg...I vilket fall så bestämde sig Kurt för att följa efter Drusilla och se vad det var som var så lockande utanför hemmets fyra gipsväggar?


Om blickar kunde döda

Kurt och jag drack upp flera flak med rosévin så jag är inte säker på fortsättningen, men det här är vad jag kom ihåg när jag vaknade upp dagen efter med en baksmälla som hotade med att spränga huvudet i små, små bitar. Kurt hade följt efter Drusilla och tagit henne på bar gärning i ett flerbilsgarage! Om blickar kunde döda så hade jag varit död vid det här laget, hade Kurt sagt och nickat förnumstigt (jag kom ihåg just denna nick, sedan blev det svart och tomt i skallen).


En fasansfull berättelse

Men jag kom ihåg att vi satt i köket när Kurt berättade det hemska som han upptäckt. Sedan kändes det som om Kurt slagit mig med en flaska i huvudet? Men jag vet inte, det fanns inga bulor dagen efter så jag tror smärtan kom inifrån, kanske på grund av det fasansfulla i Kurts berättelse.


Ska jag damma till dig!?

Kurt hade svalt en snyftning, vi hade suttit och pimplat rosévin i hans kök och han hade frågat rakt ut:

- Tror du att min fru är bilmissbrukare?

- Ja, tyvärr är det nog så Kurt, Drusilla har ett begär som inte går att stoppa med mer än att du tvingar henne att söka hjälp.

- Hur då? Hur ska jag bära mig åt? Hon vägrar prata med mig efter den otäcka scenen i garaget, åh den var så dammig den bilen och jag försökte få henne att ta reson, jag försökte med alla till buds stående medel att få bort henne därifrån. Men vad gör hon då? Då ska hon dra ned mig över den dammiga bilens motorhuv, släpa mig i smutsen, åh och fy!

- Ska jag damma till dig? Jag kan torka bilen med dig om du vill? hade Drusilla sagt och skrattat högt och hånfullt.

Kurt skakade när han återkallade den hemska scenen från flerbilsgaraget. Han hade slitit sig loss och sprungit hem och låst dörren. Inifrån.


Någon eller något har tagit över min frus kropp

Kvinnan i garaget som dreglade över den dammiga Porschen var inte hans fru, någon eller något hade tagit hennes kropp i besittning. Ett andeväsen? En Djinn? En Dybbuk? I vilket fall, de närmaste veckorna följde Kurt efter Drusilla så många gånger han vågade. Det visade sig att hon hade sex bilar i olika flerbilsgarage, alla i olika stadier av dammighet.


Obotlig

Obotlig var min diagnos. Jag bad Kurt att ta ut skilsmässa lika fort som en ödla blinkar. En människa som köper bilar och ställer dem i flerbilsgarage för att se hur mycket damm de kan tåla, är en bilmissbrukare med små chanser att bli frisk. Kurt hade skakat på huvudet och sett på mig som om jag inte förstått någonting. Och det hade jag inte heller. Men jag vet att han kommer att vara sin Drusilla trogen tills hon dammar till honom för sista gången. Varje gång jag ser en dammråtta tänker jag på Kurt och Drusilla, undrar hur det gick för dem? Jag ska fakturera dem en gång till innan jag kopplar på Allergiförbundet och min inkassofirma.Barbara Porsche


"Sant eller falskt? Historier som publiceras här är antingen sanna eller osanna. Det är läsarens uppgift att ta ställning."