Mitt första fall av bilmissbruk

hangus.se © 2015 •Privaccy

Terms of use

Logotype: Preben Madsen, övrigt: hangus.


Definition

bilmissbruk: 


"Att använda en bil för ett  annat ändamål än transport från A till B."

ha

n

g

u

s


Barbaras första fall - en bilmissbrukare med en Porsche..!

Det här var på den tiden det fanns inspelade meddelanden till folk som ringde när jag inte var hemma. Rösten på den inspelade sekvensen tillhörde en kvinna.


Panikslagen

Hon lät panikslagen när hon berättade att det var tre veckor och två dagar sedan hon senast sett sin man. Han hade plötsligt köpt en begagnad bil för samma pris som en ny. På hennes fråga, vi kan kalla henne för May, hade han, vi kan kalla honom för Carlos, bara konstaterat att han hade ett stort behov av att ge sig ut och köra bil. Planlöst. Utan mål.


Återfall

Vart skulle han då? Undrade jag, hade han något ärende? Nix-pix. I en journal som vi hittade i brödburken visade det sig att han var bilmissbrukare redan när han träffade sin fru. Under lång tid dolde han sitt missbruk för henne. Nu hade han fått ett präktigt återfall och köpt en begagnad Porsche cabriolet. Jag lovade May att om jag fick komma hem till Carlos och henne för att dricka några flaskor rosévin skulle jag bota Carlos från hans bilmissbruk.


För all framtid

Eftersom jag var osäker på utfallet om jag använde samtalsterapi stukade jag foten på väg till garaget. I en ganska brant trappa fällde jag sedan Carlos med ett rejält slag med min utfällbara handkrycka. Han slog sig så pass i fallet att han blev förlamad från midjan och uppåt. Det enda han kunde röra var benen. Läkarna hade aldrig sett en sådan komplikation? Patologen som råkade komma förbi tyckte att sårskadorna i skallen på Carlos såg ut att härröra från den gummiklädda doppskon på en handkrycka.


Tacksamhet

May hittade inte ord för att uttrycka sin tacksamhet då hon drabbats av laryngit i samma ögonblick som Carlos föll. "Come what May" sa jag och log medan jag höll fram min första check som betalning för konsultation och diagnos: "Svårt fall och återfall i bilmissbruk". Porschen står numera och samlar damm i mitt garage.


Barbara Porsche


"Sant eller falskt? Historier som publiceras här är antingen sanna eller osanna. Det är läsarens uppgift att ta ställning."