17-åring stoppad av stenmur

hangus.se © 2015 •Privaccy

Terms of use


Definition

bilmissbruk: 


"Att använda en bil för ett  annat ändamål än transport från A till B."

Logotype: Preben Madsen, övrigt: hangus.

17-åring stoppades av en stenmur som dök upp i hans väg

En bilmissbrukande förare med falskt körkort ignorerade rödljus och stannade inte förrän en stenmur stoppade honom. 17-åringen som också är känd under smeknamnet "Pyspunkan" har en del att förklara.


Rockneby. Det var strax efter kl. 18.03 i söndags. En polispatrull som stannat för att beställa korv med extra mycket mos (en hel skuffa!) vid Kajsa-Lisas grill, uppmärksammade då ett vårdslöst ekipage på Götapettergatan.


Föraren struntade i väjningsplikten och verkade ha fullt sjå med att sjasa bort en igelkott som struttade omkring på instrumentbrädan. Polisen avbeställde korv med extra mycket mos och bestämde sig, efter viss diskussion, för att stoppa honom. Föraren alltså, inte igelkotten!


17-åringen fortsatte att köra mot rött och var även uppe på trottoarer samt några parkbänkar och körde. Det verkade också som om igelkotten på instrumentbrädan blev alltmer påstridig. Detta kan vara en förklaring till att föraren av det vårdslösa ekipaget inte stannade förrän en stenmur dök upp. När bilen brakade in i denna mur som ligger vid övre Tandradsvägen, slog sig igelkotten fri och skuttade iväg, in på Lösgomsgatan.


Föraren visade upp ett påverkat beteende samt ett körkort som uppenbarligen inte var hans. Själv hade han, trots flera försök, inte uppnått erforderlig ålder.


17-årigen är inte bara misstänkt för grovt bilmissbruk då han inte visste vart han var på väg, liksom grov vårdslöshet i trafik - han är även åtalad för djurplågeri, olovlig körning med djur på instrumentbrädan och urkundsförfalskning. 6 jämnåriga passagerare och en 73-åring är också misstänkta för delaktighet i och understödjande av bilmissbruk.


Inga djur- eller personskador har rapporterats, däremot var bilen krockskadad i fronten och dess instrumentbräda var repad. Stenmuren var helt intakt med undantag av några färgflagor som fastnat på den."Sant eller falskt? Historier som publiceras här är antingen sanna eller osanna. Läsarens uppgift är att ta ställning." Varningssignaler bilmissbruk  

                         

ha

n

g

u

s