Kvinna hade sex bilar

hangus.se © 2015 •Privaccy

Terms of use


Definition

bilmissbruk: 


"Att använda en bil för ett  annat ändamål än transport från A till B."

Logotype: Preben Madsen, övrigt: hangus.

Kvinna hade sex bilar – trots bilförbud

Trots bilförbud hade kvinnan sex bilar, reservdelar för över 300 000 kr och verktyg för lika mycket i sitt hem. Under söndagen grep både länsstyrelse, polis och bilprovningen in för att omhänderta kvinnan.


Kvinnan är känd av länsstyrelsen som har övervakat henne med chipteknik sedan lång tid tillbaka.

- Vi har två fulla datorbankar med handlingar om kvinnans bilmissbruk, säger Donna Mobile från länsstyrelsen.

 

Redan 2022 blev kvinnan föremål för utökad bilskyddskontroll och nästan varje år sedan dess har länsstyrelsen och bilprovningen haft synpunkter på kvinnans förvärv av bilar. Det har bland annat handlat om trasiga bilar, bilar som inte varit registrerade på flera år och till och med bilar som hämtats direkt från mindre nogräknade bilskrotar i regionen. Kvinnan har haft väldigt många hyrbilar som hon inte har betalat för och ej heller lämnat tillbaka i tid, vilket lett till fem förelägganden och i februari i år fick hon bilförbud.


Men i början av november fick länsstyrelsen ett tips från hennes granne Beate Diesel om att kvinnan hade så många som tre bilar inregistrerade och tre som stod avställda på tomten. Hon ska även ha planer på att köpa två bilar till.


Under söndagsmorgonen gjorde polis och länsstyrelse samt personal från bilprovningen ett gemensamt tillslag mot kvinnans hem. hangus.se har inte kunnat nå den ansvarige handläggaren på bilprovningen men både polis och länsstyrelse bekräftar tillslaget:

- Ja vi har varit där för handräckningen, det var totalt kaos, säger Wolk Swagen vid regionpolisen."Sant eller falskt? Historier som publiceras här är antingen sanna eller osanna. Läsarens uppgift är att ta ställning."
ha

n

g

u

s