Ny metod bota bilmissbruk

hangus.se © 2015 •Privaccy

Terms of use


Definition

bilmissbruk: 


"Att använda en bil för ett  annat ändamål än transport från A till B."

Logotype: Preben Madsen, övrigt: hangus.

Ny metod att bota bilmissbruk!

Nu finns ett plåster som motverkar bilmissbruk! Plåstret kan användas på vilken bil som helst, t.ex. en rostig Volvo. Metoden att sätta plåster som dämpar begäret att renovera bilen och på så sätt missbruka den, härrör från de nikotinplåster som revolutionerade "Sluta röka - börja kröka!" rörelsen på 1990-talet. Nikotinplåster användes till en början enbart i syfte att utveckla undersökningar och forskning kring nikotinmissbruk. Men samma forskargrupp i Lund som har hittat de otroliga egenskaperna i motorolja (se nedan) har tagit fram och utvecklat plåster mot bilmissbruk. Det plåster som ses ovan på bilen har satts över en förfärlig rostanhopning, istället för att som bilmissbrukare gör, laga rosten och kosta på en ny lackering och samtidigt åsamka bilen en ännu längre livslängd än den är byggd för, så sätter man ett plåster över skadan! Och då är behovet av bilmissbruk, dvs att laga och reparera - som bortblåst! Den nöjde familjefadern, även kallad 73-åringen, som äger bilen säger så här:

- Jag skulle legat och svetsat i en vecka för att få dit en ekonomibit, sen hade jag fått bygga upp skärmens linjer med spackel, jag skulle behövt sprutspackla och grundlacka, för att avsluta jobbet skulle jag slagit upp färgkoden och beställt en dyr tvåkomponents bättringsfärg på sprayburk, en renovering skulle kostat mig och familjen en veckas arbete och i reda pengar minst en tusenlapp.

- Hur kom du på idén att använda ett plåster?

- Jag har genom bilprovningen fått information om att det finns plåster att köpa för att bli av med bilmissbruk, så jag tänkte - varför inte pröva? Och jag köpte nog ett av de största plåster som finns på marknaden? När jag satte dit plåstret på skärmen så kändes det direkt! Jag var plötsligt av med alla mina intentioner att laga bilen!

- Så då fick begäret att missbruka bilen genom att laga den, stå åt sidan?

- Jajamen, jag kommer inte att hålla liv i bilen längre än nödvändigt, det blir inget mer bilmissbruk för mig, säger den nöjde familjefadern.

- Vad säger din familj?

- De är så nöjda! Vi ska ha födelsedagsfest för lilla "Pyspunkan" som fyller 17 år i helgen och det har jag aldrig tidigare haft tid med!"Sant eller falskt? Historier som publiceras här är antingen sanna eller osanna. Läsarens uppgift är att ta ställning."