Ny outfit & hjälp mot bilmissbruk

hangus.se © 2015 •Privaccy

Terms of use


Definition

bilmissbruk: 


"Att använda en bil för ett  annat ändamål än transport från A till B."

Logotype: Preben Madsen, övrigt: hangus.

Sämskskinnsjacka ny outfit vid biltvätten

En bilmissbrukares vardag består i att tvätta bilen, ibland så ofta att lacken skadas och bilen förlorar i värde. En ny bil måste köpas in eller så måste ägaren dyka ned i renoveringsträsket. För att råda bot på detta säljer Lädernunnan i Solna Sämskskinnsjackor av högsta kvalitet. De har insydda dragkedjor så att när man stryker sig mot bilens lack och sämskskinnet suger upp fukten, åstadkoms inga repor. Genom att således stryka dig själv längs med bilens sidor och idka torrsim uppe på taket så är snart hela bilen torr. Torkad och klar! Jackorna är ännu inte patenskyddade men till våren kommer de ut i handeln på bildelsfirmor och större varuhus. Om du vill ha ett prov - kontakta Lädernunnan!


Bilmissbruk tar sig allt grövre former

En man har skadats efter att ha blivit beskjuten från en bil som körde förbi honom i Meckasjärvi i Kiruna kommun. Mannen skadades svårt i halspulsådern men körde ändå själv de 23 milen till sjukhuset, enligt polisen.

- Vi vill inte uppge om bilmissbrukaren har skadat flera, då en förundersökning pågår, säger René Järv, informatör vid Kirunapolisen.

Skottlossningen inträffade vid 18.30-tiden på tisdagen. Ingen är gripen för händelsen som rubriceras som synnerligen grovt bilmissbruk.


Snart förbjudet att köra bil

Läs debattinlägg på SvD innan du kör någonstans!


Skadligt bilmissbruk

På Åland kan bilmissbruk vara skadligt. Läs hela artikeln här!


Finns det hjälp för bilmissbruk?

Läs krönika i Kommunalarbetaren från 2007 om bilmissbruk som ett manligt problem vilket får stora konsekvenser för kvinnor. Detta är något som herrarna i regeringen borde tänka på – och våga tala högt om. Men idag är det 2076 och ännu har inget hänt. På hangus.se undrar vi hur länge vi ska behöva vänta?

Läs artikeln på Kommunalarbetaren."Sant eller falskt? Historier som publiceras här är antingen sanna eller osanna. Läsarens uppgift är att ta ställning."
ha

n

g

u

s